Svenska polismäns minnesportal har ett antal kriterier som måste uppfyllas för att man skall tas med på hemsidan. Vid tveksamma fall avgör webmaster huruvida polismannen i fråga skall tas med som fallen i tjänsten. För att kvalificera sig som fallen i tjänst måste följande kriterier vara uppfyllda:

Måste vara Svensk polisman:

...och

Måste vara tagen av daga genom våld under tjänsteutövning.

...eller

Har avlidit till följd av en olyckshändelse under tjänsteutövning.

...eller

Har blivit tagen av daga som hämnd på grund av ett ingripande eller för att han eller hon är polis. Brottet behöver således inte ske i under tjänstetid för att kvalificera sig.

(Framkommer uppgifter senare som gör gällande att polismannen inte uppfyller kriterierna kommer han eller hon tas bort igen)

Polismännen är listade i kronologisk ordning från år 1900.

SPMP (Svenska Polismäns Minnesportal) är skyddat av upphovsrättslagen ©.

Detta innebär att du inte får kopiera innehållet på sidan utan ett skriftligt tillstånd från SPMP. 

Data från statistiksidan får användas helt fritt med villkoret att SPMP anges som källa.

Skicka ett E-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill använda texter från sidan eller komma i kontakt med oss. SPMP har som grundprincip att vara tillmötesgående gällande begäran om att få använda text eller hjälpa till med polishistoriska förfrågningar från media, forskare eller studenter -Eventuella svar sker i mån av tid då SPMP är något som sköts på fritiden av admin.

PS. Du hittar SPMP på Twitter genom att klicka på Twitter ikonen längst upp till höger!

 

Svenska Polismäns Minnesportal är en ideell hemsida där vi minns och att hedrar de män och kvinnor som har dött i tjänsten som poliser i Sverige. Närmare hundra poliser har förlorat sina liv i tjänsteutövning som poliser sedan år 1900. Svenska Polismäns Minnessportal vårdar minnet av dessa fallna poliser.

NYHETER 19-08-22

Nu har hemsidan äntligen fått en välbehövlig ansiktslyftning. En minnessida som föll bort i uppdateringen har också lagts till. SPMP finns numera även på Twitter och du hittar vårt konto via twitterikonen upp till höger. Som alltid söker SPMP efter nya bilder till våra minnessidor så om du har en bild på någon som vi inte redan har kontakta oss gärna.

Med vänlig hälsning Niklas Lindroth, Administratör

Summa antal dödade polismän i Sverige år 1900-2019: 100st

För mer detaljerad statistik se nedan dokument (Du behöver Microsoft Excel för att läsa)

www.spmp.se/site2/statistik/spmp.xlsx Bildresultat för excel icon

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com